Hotel Control & Automation

Τι είναι το Hotel BMS;

Το Ηotel BMS (Building Management System) είναι ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης των ηλεκτρικών λειτουργιών και φορτίων του ξενοδοχείου.

Το σύστημα αποτελείται από:
 • Ελεγκτές δικτυακούς
 • Αισθητήρες (παρουσίας, κίνησης, θερμοκρασίας, φωτός)
 • Οθόνες χειρισμού και ενημέρωσης
 • Πρόγραμμα διαχείρισης και καταγραφής συμβάντων

Δυνατότητες

 • Έλεγχος κλιματισμού αερισμού σε όλους τους χώρους (ανάλυση ποιότητας αέρα).
 • Έλεγχος φωτισμού και συστημάτων σκίασης.
 • Έλεγχος συστημάτων συναγερμού πυρασφάλειας.
 • Αποστόλη ενδείξεων δυσλειτουργίας μέσω sms ή email.
 • Πλήρης έλεγχος στη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας.
 • Επιτήρηση κατανάλωσης και προτροπή διορθώσεων μέσω του κεντρικού συστήματος ανάλυσης ενέργειας.

Τη σημερινή εποχή είναι αναγκαίο να περιορίζονται οι σπατάλες και οι ενεργοβόρες δραστηριότητες ενός κτηρίου προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια, κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Προσφέρουμε ένα σύστημα έξυπνης επιτήρησης και διαχείρισης ενέργειας που μετατρέπει την παθητική χρήση σε ενεργητική εξοικονόμηση. Πρόκειται για το απόλυτο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας συνδυάζοντας τον έλεγχο πρόσβασης με αποτέλεσμα την ασφάλεια και την άνεση του επισκέπτη.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Δεν μπορείς να βελτιώσεις ότι δεν μπορείς να δεις.

Με τους δικτυακούς ελεγκτές που εγκαθίστανται σε κάθε δωμάτιο, ελέγχουμε κεντρικά όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες και μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια με τους παρακάτω τρόπους.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η εξοικονόμηση ενέργειας στον κλιματισμό επιτυγχάνεται με τους εξής τρόπους:

Αισθητήρες Θερμοκρασίας

Η γνώση της θερμοκρασίας του δωματίου είναι το πρώτο βήμα για οποιαδήποτε σύστημα. Με τοποθέτηση αισθητήρων θερμοκρασίας στο εσωτερικό του δωματίου και στον εξωτερικό χώρο, μπορούμε να μεταβάλουμε αυτόματα τη θερμοκρασία διατήρησης του δωματίου αλλά και τα επιθυμητά όρια με βάση την εξωτερική θερμοκρασία.
Όταν το δωμάτιο είναι άδειο, μετά από ανίχνευση του αισθητήρα παρουσίας (όχι κίνησης) ή όταν ο πελάτης έχει κάνει check out, τότε μπορεί η θερμοκρασία να πηγαίνει αυτόματα σε προκαθορισμένο επίπεδο που έχουμε ρυθμίσει. Οι καταστάσεις δωματίου χωρίζονται σε ελεύθερο – νοικιασμένο – νοικιασμένο με παρουσία ή απουσία πελάτη – νοικιασμένο προς αναμονή άφιξης – ελεύθερο σε άμεση διαθεσιμότητα. Έτσι παραμετροποιείται σωστά η ενεργειακή διαβάθμιση του δωματίου, τώρα πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την ενεργειακή διαχείριση.

Επιλογή της θερμοκρασία εντός ορίων που έχουμε θέσει.

Καταναλώνουμε πολύ περισσότερη ενέργεια για να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 24ο C σε ένα δωμάτιο που έχει φτάσει τους 32o C, από το να διατηρούμε τη θερμοκρασία σταθερά στους 26ο C. Υπάρχει η δυνατότητα των προκαθορισμένων σεναρίων που ενεργοποιούνται αυτόματα, πχ όταν ο πελάτης λείπει από το δωμάτιο για περισσότερο από 10΄και είναι μεσημέρι, τότε η θερμοκρασία να διατηρείται στους 26ο C.

Περιορισμός των ανωτάτων και κατωτάτων ορίων της θερμοκρασίας.

Υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε τα κατώτατα και ανώτατα όρια θερμοκρασίας κεντρικά από το σύστημα διαχείρισης. Επομένως ο επισκέπτης θα μπορεί να επιλέξει π.χ μεταξύ 20-24ο C αποτρέποντας ακραίες περιπτώσεις και σπατάλη ενέργειας.

Ηλεκτροβάνες ελεγχόμενες από το σύστημα.

Σε ορόφους ή πτέρυγες που δεν υπάρχει νοικιασμένο δωμάτιο, μπορούμε να σταματάμε την κυκλοφορία του ζεστού νερού, αυτόματα με ηλεκτροβάνες που ελέγχονται απο το πρόγραμμα διαχείρισης. Με αυτόν τον τρόπο παρέχουμε ζεστό νερό μόνο σε αυτούς που το χρειάζονται, αποφεύγοντας τις διαδρομές και θερμικές απώλειες.

Αυτόματη διαχείριση των ρολών

Η διαχείριση των ρολών επιτυγχάνει επίσης εξοικονόμηση ενέργειας στην ψύξη καθώς τα κλειστά ρολά τις κατάλληλες ώρες δεν αφήνουν τη θερμότητα να περάσει. Δηλαδή, μπορούμε να ρυθμίσουμε το μεσημέρι, εαν ο πελάτης δεν είναι στο δωμάτιο (ανιχνευτής παρουσίας) και έχει ήλιο στα παράθυρα, να κλείνουν αυτόματα τα ρολά για να μην υπερθερμαίνεται το δωμάτιο και να διατηρείται δροσερό.


ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Αισθητήρες παρουσίας στα δωμάτια

Τοποθετούμε αισθητήρα παρουσίας σε κάθε δωμάτιο που συνδέεται με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης. Με αυτόν τον τρόπο όταν ανιχνεύει ότι ο πελάτης δεν είναι στο δωμάτιο, προσαρμόζει το φωτισμό και τη θερμοκρασία ανάλογα. Εφόσον το 30% της ενέργειας του ξενοδοχείου χρησιμοποιείται στα δωμάτια, μπορούμε να έχουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Αισθητήρας παρουσίας στο μπάνιο

Έχει παρατηρηθεί ότι τα φώτα του μπάνιου παραμένουν πολλές φορές ανάμενα ταυτόχρονα και ο εξαερισμός χωρίς λόγο. Η χρήση του αναλογικού αισθητήρα κίνησης δεν εξυπηρετεί γιατί μπορεί τα φώτα να σβήσουν όταν ο επισκέπτης είναι μέσα στο μπάνιο χωρίς να κινείται. Η λύση είναι η χρήση του αισθητήρα παρουσίας που επικοινωνεί με το σύστημα κεντρικής διαχείρισης και αν δεν ανιχνεύει παρουσία για Χ χρόνο τότε μόνο σβήνει το φως.

Αισθητήρες κίνησης στους διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους

Τοποθετούμε αισθητήρα κίνησης στους στους διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους έτσι ώστε τα φώτα να μην είναι αναμμένα συνέχεια και καταναλώνεται άσκοπα ενέργεια. Μόλις ανιχνευθεί κίνηση, ο αισθητήρας ενημερώνει το κεντρικό σύστημα διαχείρισης και ανάβουν μια σειρά από φώτα που έχουμε ρυθμίσει για να εξυπηρετήσουν την ανάγκη. Τα φώτα σβήνουν με την πάροδο Χ χρόνου μέσα στον οποίο δεν ανιχνεύεται κίνηση και όχι μετά από προκαθορισμένα Χ λεπτά όπως κάνουν οι αναλογικοί χρονοδιακόπτες. Με τη χρήση λαμπτήρων led, επιτυγχάνουμε και άμεσο αποτέλεσμα φωτισμού χωρίς καθυστερήσεις στο άμεσο άναμμα.

Εξωτερικός Φωτισμός και Πισίνα

Μπορούμε να καλύψουμε με δύο τρόπους τη διαχείριση του εξωτερικού φωτισμού. Με αισθητήρα φωτός ή με χρονοδιακόπτη, ή με το συνδυασμό και των δύο. Δηλαδή θέλουμε τα εξωτερικά φώτα να ανάβουν στις 8:00 το βράδυ μόνο αν είναι σκοτεινά – αλλιώς όταν είναι σκοτεινά μετά τις 8:00.


ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ - ΠΟΡΤΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

H οθόνη πόρτας, έχει

 • ενσωματωμένο αναγνώστη κάρτας (RFID card reader),
 • αριθμό δωματίου
 • κουδούνι πόρτας,
 • ένδειξη Μην Ενοχλείτε
 • ένδειξη Καθαρισμό Δωματίου
 • ένδειξη παρουσίας.
 • Μπορεί να προγραμματιστεί η ένταση του φωτισμού και να αλλάξει χρώμα.
 • KNX ή RS485 Modbus.

Με την οθόνη έχουμε τα παρακάτω οφέλη:

ΕΝΔΕΙΞΗ "ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ"

Αν οι πελάτες πατήσουν το κουμπί "μην ενοχλείτε", η ένδειξη "μην ενοχλείτε", που βρίσκεται στην οθόνη έξω από το δωμάτιο, ανάβει. Η reception μπορεί να δει στο πρόγραμμα ελέγχου την ένδειξη "μην ενοχλείτε" και να μην προωθεί κανένα τηλεφώνημα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΕΛΑΤΗ

Οι πελάτες μπορούν να ανοίγουν την πόρτα του δωματίου τους τοποθετώντας την κάρτα μπροστά από τον ανιχνευτή κάρτας (που βρίσκεται έξω από την πόρτα) Αυτόματα ενεργοποιείται το ρεύμα χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσουν την κάρτα μέσα σε ανιχνευτή κάρτας. Η φωτεινή ένδειξη παρουσίας πελάτη ανάβει στην οθόνη και η reception μέσω του live προγράμματος ελέγχου έχει τη δυνατότητα να δει ποια κάρτα έχει ανοίξει το δωμάτιο και αν ο πελάτης είναι μέσα. Όλα αυτά τα στοιχεία κρατιούνται σε μια βάση δεδομένων.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Οι πελάτες μπορούν να πατήσουν το κουμπί «δωμάτιο για καθάρισμα» και η ένδειξη ανάβει στην οθόνη Όταν οι πελάτες λείπουν από το δωμάτιο, μπορούμε να προγραμματίσουμε να ανάβει αυτόματα καθημερινά η ένδειξη "δωμάτιο για καθάρισμα". Όταν κάποιο από το προσωπικό καθαρισμού ανοίξει το δωμάτιο με την κάρτα του τότε η ένδειξη σβήνει. Με αυτό τον τρόπο και οι πελάτες ξέρουν αν καθαρίστηκε το δωμάτιό τους και το προσωπικό καθαρισμού ποια δωμάτια θέλουν καθάρισμα. Η reception επίσης ξέρει πότε καθαρίστηκε το κάθε δωμάτιο και από ποιον.


ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

H οθόνη στο εσωτερικό του δωματίου έχει

 • Αισθητήρα παρουσία (motion sensor)
 • Ένδειξη θερμοκρασίας δωματίου
 • Κουμπιά αύξησης ή μείωσης θερμοκρασίας
 • κουμπι Μην Ενοχλείτε
 • κουμπί Καθαρισμό Δωματίου
 • Μπορεί να προγραμματιστεί η ένταση του φωτισμού και να αλλάξει χρώμα.
 • KNX ή RS485 Modbus.

Με την οθόνη έχουμε τα παρακάτω οφέλη:

ΚΟΥΜΠΙ "ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ"

Αν οι πελάτες πατήσουν το κουμπί "μην ενοχλείτε", η ένδειξη "μην ενοχλείτε", που βρίσκεται στην οθόνη έξω από το δωμάτιο, ανάβει. Η reception μπορεί να δει στο πρόγραμμα ελέγχου την ένδειξη "μην ενοχλείτε" και να μην προωθεί κανένα τηλεφώνημα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Οι πελάτες μπορούν να πατήσουν το κουμπί «δωμάτιο για καθάρισμα» και η ένδειξη ανάβει στην οθόνη έξω από το δωμάτιο

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

O αισθητήρας κίνησης χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει ο πελάτης ένα σενάριο που έχουμε ορίσει. Δηλαδή για τη νύχτα, να μένει ένα φώς ανοιχτό και η θερμοκρασία να είναι στους 22 βαθμούς. Ή για το μεσημέρι, να σβήνουν τα φώτα και η θερμοκρασία να είναι στους 24 βαθμούς.

ΚΟΥΜΠΙ «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - EMERGENY» ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Το κουμπί έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται στο μπάνιο, όταν ενεργοποιηθεί αυτομάτως ανάβει ένδειξη alert στο πρόγραμμα ή στέλνεται αμέσως email στον υπεύθυνο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Επίβλεψη Της Κατανάλωσης

Ο δείκτης κατανάλωσης σας επιτρέπει να ελέγχετε τις καταναλώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας, από μια οθόνη και να τις διαχειρίζεστε καλύτερα εξοικονομώντας έτσι ενέργεια. Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται διαβιβάζονται σε οποιαδονδήποτε έχει εγκατεστημένο το πρόγραμμα επίβλεψης και διαχείρισης.

Τα δεδομένα απομνημονεύονται κατά τη διάρκεια ενός έτους, ώρα με την ώρα ώστε να σας επιτρέπουν να κάνετε συγκρίσεις, να βελτιώσετε τις διαφορετικές καταναλώσεις σας και να μειώσετε τα ενεργειακά τιμολόγιά σας.

Το πρόγραμμα διαχείρισης και ελέγχου έχει τις εξής δυνατότητες

 • Γραφική απεικόνηση συνθηκών χώρου, δεδομένων για την κατάσταση του κάθε δωματίου και ειδοποιήσεις . Έλεγχος θερμοκρασίας, φωτεινότητας, παρουσίας, ένδειξη χρήσης mini bar, καθαρισμού δωματίου, «μην ενοχλείτε», παρουσίας πελάτη.
 • Απομακρυσμένος έλεγχος και διαχείριση του φωτισμού, του κλιματισμού.
 • Παρακολούθηση και ενημέρωση για καταστάσεις του συστήματος σε επίπεδα τιμών εκτός προκαθορισμένου ορίου (alarm notification).
 • Διαμόρφωση των επιθυμητών συνθηκών για κάθε χώρο.
 • Προγραμματισμός χρονικής λειτουργίας τουεξοπλισμού ανάλογα με τα ωράρια και τις ημέρες λειτουργίας.
 • Εντολές έναρξης και παύσης του εξοπλισμού ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητές συνθήκες με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.
 • Δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω Internet
 • Δυνατότητα σύνδεσης με άλλα συστήματα (ξενοδοχειακό, κλπ)


Επικοινωνήστε για να σχεδιάσουμε τη λύση για τις δικές σας ανάγκες.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Στην Επιχείρησή σας και στους πελάτες σας
Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Μας Εμπιστεύτηκαν

anessis.jpg
cronwell.jpg
mistral.jpg
naias.jpg
perinthos.jpg
olympo.jpg
rotonda.jpg
anemos.jpg
meliton.jpg
dionisos.jpg
principal.jpg
anatolia.jpg
athinacity.jpg
edipsos.jpg
kentrikon.jpg
golden.jpg
manthos.jpg
kylini.jpg
pallas.jpg
pomegranate.jpg
aegean_blue.jpg
elinotel.jpg
rahona.jpg
elena.jpg
zeus.jpg
aeolos.jpg
olympion.jpg
semeli.jpg
plaza.jpg
apolamare.jpg
luxemburg.jpg
kronos.jpg
pelionreosrt.jpg
rahoni.jpg
kazarma.jpg
thomas.jpg
Αθήνα
Smartvision
Ζολιώτη 55-57
Τ.Κ.115 22
2107255005
info@smartvision.gr
Θεσσαλονίκη
Power Tech Electronics
Υψηλάντου 44
Τ.Κ. 54248
2310889080
info@pwrtech.gr
ΕΣΠΑ
Για πληροφορίες
επιδότησης καλέστε μας